Etusivu » Kevät » Vielä kerran Vaahtera-aulio

Vielä kerran Vaahtera-aulio

vaahtera-aulio-2011-M-2-web

P1060865-600-M-web

vaahtera-aulio-600-M-2015

Viimeksi vuonna 2011 laitoin pari pussillista Vaahtera-aulion siemeniä itämään.  Niistä siemenistä iti ainoastaan yksi hentoinen raakile. Taimi näytti olevan henkihievereissään viikon pari, kunnes se päätti alkaa kasvaa ja voimistua. Loppujen lopuksi siitä tulikin komea – se kukki runsaasti myöhäiseen syksyyn – aina pakkasiin asti. Korkeuttakin se kasvoi lopulta noin 60 senttiseksi eikä todellakaan uskoisi kuinka vaikea alku tällä yksilöllä oli! Kuvat tuossa yläpuolella ovat tästä komistuksesta.

Tuolloin päätin ettei Vaahtera-aulio ole minun juttuni enkä sen jälkeen ole halunnut kokeilla tätä mielestäni hyvin vaikeasti itävää ja ”hankalaa” kasvia. … Kunnes nyt sitten sorruin taas.

En odottanut tästä kylvöksestäni yhtään mitään – kunhan nyt – 13.4. – laitoin pariin purkkiin siemeniä  (runsaasti juuri tuon edellisen huonosti itäneen kokeiluni vuoksi 2011).  Ei mennyt montaa päivää kun ensimmäiset vihreät alut pilkistivät mullasta ja sehän antoi toivoa ja puhtia: jospa tämä tällä kertaa onnistuisi.  Ja totta tosiaan! Nyt minulla on monta ihanaa Vaahtera-aulion alkua. Taimet ovat terhakoita ja kasvavat silmissä – kohta koulin ne omiin purkkeihinsa ja sitten vaan odottelen kukintaa.

Lue Vaahtera-auliosta Marttojen sivuilta – KLIK.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s