Etusivu » Blogimaailma » Digivinkki

Digivinkki

google-kuvahaku-2-500

google-kuvahaku-500-web

Jos olet kiinnostunut seuraamaan missäpäin nettiä kuviasi ”seikkailee” – tässä yksi tapa hakea omiaan netin kuvataivaasta (Yhteishyvä 11/2014).

Tässä viimeisin oma löytöni. Kuvaani on käytetty luvatta Rautakympin nettisivuilla. Miten se on sinne päätynyt – sitä selvittelen parhaillaan. Tekijänoikeuksien haltijana ihmettelen kuvan luvattoman käyttäjän röyhkeyttä.

Omistan siis kuvan ja sen sisällön = kuvassa on mieheni :).

rautakymppi-500-web

Edit ke 5.11.2014

Rautakymppi on poistanut kuvan ja koko renkaanvaihtosivunsa netistä. Otin yhteyttä erääseen kuvatoimistoon, jossa em. kuvani on ollut myytävänä,  joten kuva on poistettu tod.näköisesti kuvatoimoiston kehoituksesta. Joka tapauksessa en ole saanut korvausta kuvan käytöstä enkä myöskään antanut lupaa kuvan käyttöön mainostarkoituksessa. Minulla on oikeus vaatia/saada  korvaus/selvitys – sekä kuvatoimistolta että Rautakympiltä. Asia mutkistuu jos kuva on myyty ja Rautakymppi on osaltaan syytön tähän sotkuun.

Varsinkin harrastelijakuvaajan kannattaa olla varovainen mihin kuviensa oikeuksia luovuttaa!  Niitä kun kärkkyy yks jos toinenkin ”saalistaja”  internetin  ihmeellisessä maailmassa. Toisaalta itseään kunnioittava kuvatoimisto ei päästä asioita tälle mallille – kuuleman mukaan korvauksia kuvien myynnistä on saatavana monella eri kuvaajalla – mainehan siinä menee pitkässä juoksussa ja maineen palauttaminen vie aikaa kaksinverroin. Harmillinen juttu kaiken kaikkiaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s