Etusivu » Heinola » Heinola – Posti – Itella

Heinola – Posti – Itella

IMG_1221-500-web

Myönnän oman osuuteni ja typeryyteni näihin tapahtumiin, mutta se ei sulje pois postin osuutta sille uskotuista lähetyksistä. Olen lievästi sanottuna raivoissani ja niin ovat kaikki tämän asian osapuolet.

Maanantaina laitoin syntymäpäiväkirjekuoren kortteineen lapsenlapselleni ja tyhmyyttäni lisäsin kortin väliin rahaa. Tämä on siis ihan omaa tyhmyyttäni – myönnän. Maanantaina iltapäivällä kävin K-kaupan raha-automaatilla ja siitä sitten postiin. Postissa liimasin kuoren kiinni ja teippasin sen vielä varmuuden vuoksi. Kirjekuoren tipautin postin sisällä olevaan melkein tyhjään ykkösluokan laatikoon noin klo 15:30-16:00. Harvinaista kyllä , henkilökuntaa eikä muita asiakkaita näkynyt mailla ei halmeilla. Hiljaista oli.

Eilen sitten kuulin, että kirjekuori tuli perille avattuna toisesta päästä – silleen siististi kuin paperiveitsellä – ja rahat viety. Pelkkä risainen, avattu, kirjekuori ja kortteineen oli saapunut Helsinkiin, päivänsankarille, ajallaan. Erikoiseksi tämän asian tekee se, ettei kuoressa ollut leiman leimaa. Sitä ei oltu leimattu Heinolassa. Hyvin kummallista. Niinkin hiljaisena ajankohtana ei ollut aikaa leimata lähtevää postia – vai olisiko syy joku muu. Epäilemme vahvasti. että asialla on joku postin toimintatavat hyvin tunteva henkilö,  joka näin varmisti sen ettei meille jää mitään  mahdollisuutta todistaa postin jättämistä ao. postitoimistoon. Selvityspyyntö on laitettu ja odotamme mitä meille vastataan. Rahaa ei enää koskaan  kirjekuoriin ainakaan ilman kirjaamista – tiedä häntä auttaako sekään aina ja kaikissa tapauksissa. Rahaa en saa takaisin – tämähän on oma syyni – mutta varoituksen sanan voinen tässä julkituoda. Asia on tutkittava.

Mitä todellisuudessa tapahtui ja missä sitä voi vain arvailla. Vaihtoehtoja on monia ja oma epäilyskin on olemassa.  Varmaa on ainoastaan, että tämä on tapahtunut Heinolan postitoimistossa viime maanantaina 15:30 ja 16:00 välisenä aikana.

Ehdotan valvontakameroita Heinolan postin tiloihin – jos niitä ei jo ole. Minun luottamukseni on saanut pahan kolauksen.

Paikallisesta postinjakelusta en tässä virka mittään. Se tiedetään puhumattakin.

EDIT: 28.07.2014

itella-kooste-600-web

Yllä Itä-Hämeen yleisönosaston kirjoituksia heinäkuulta. Ongelma on laajempi kuin osasin kuvitella – nimenomaan Heinolan postiin tässä näyttäisi jäljet johtavan. Kuinkahan paljon näitä tapauksia on todellisuudessa? Kummalista on vain se, ettei postin taholta reagoida lainkaan, syytöksethän ovat kovin raskauttavia. Kirjesalaisuus on lakisääteinen mikä tarkoittaa ettei toisen kirjeitä saa avata (olivatpa sitten kirjattuja tai ei) puhumattakaan kirjeen sisältöön kajoamisesta!  Ellei Itellassa sitä ymmärretä kysymyksessä on rikos ja se vaatii selvittämistä. Tätä ei voi ns. painaa villaisella – kyseessä on nyt kyseenalainen luottamus valtion postilaitokseen ja sen ”kunnia”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s