Etusivu » Kukkajuttua » Kevätkukkia parvekkeelle

Kevätkukkia parvekkeelle

P1020975-ed-600-02-web

Viikon lopulla en malttanut olla laittamatta keväisiä kukkia lasitetulle parvekkeelle. Siellä ne kestävät tarvittaessa  pientä pakkastakin ja viihtyvät viileässä kukkien useamman viikon ajan. Riippuu tietenkin lämpötilasta – auringossa lasitettu parveke ei ole paras mahdollinen paikka näille kevään ensimmäisille kukkijoille.

Hain Lahden puutarhamyymälöistä krookuksia; sinisiä ja/tai keltaisia, helmililjoja tms. mutta löysin vain nämä. Esikoita olisi ollut muissakin väreissä, mutta halusin sinikeltaista tällä kertaa. Plantegenissakaan ei niin ainuttakaan sipulikukkaa! Ehkä sitten  seuraavalla kerralla. Tosi ajoissa tässä ollaan liikkeellä, mutta minkäs teet kun kevät painaa päälle :).

Mainokset

4 thoughts on “Kevätkukkia parvekkeelle

 1. Hei, kiva blogi sinulla! Miten on esikko viihtynyt parvekkeella? Itselläni lasitettu eteläparveke ja haluaisin jotain värikästä sinne ostaa, mutta pelkään että joko pakkanen yöllä tai auringonpaiste päivällä pilaa esikkoni. Olisi kiva kuulla kokemuksia.

  Mai

  • Mai,
   esikot viihtyvät lasitetulla parvekkeella yllättävän hyvin. Jo kuukauden ovat siellä kukkineet ja kukkivat edelleenkin. Ovat olleet siellä viime aikojen pakkasyötkin eivätkä ole niistä lainkaan kärsineet. Myöhemmin vien ne mökille, jossa (toivottavasti)jatkavat elämäänsä perennapenkin laidalla kukkien taas ensi keväänä.

   Nyt parvekkeella on lisäksi pikkunarsissia, helmililjaa ja krookusta jotka kaikki kestävät kyllä pikkupakkastakin.

 2. Voi kuinka kiva kuulla! Taidan mennä heti ensi viikolla esikko-ostoksille. Tosi yllättävää että ovat kestäneet sinulla myös auringossa. Katsotaan kuinka minulla käy…;)

  • Minun parvekkeeni on enemmän aamu- ja päiväaurinkoon. Kuumahan se on ja paahteinen, kun niikseen tulee, mutta nämä esikkoni- kuten kerroinkin – ovat kestäneet tähän asti tosi hyvin.

   ”Lurpahtivat” alkuun aurinkoisina päivinä, mutta kunnon kastelu auttoi – sitä ei pidä unohtaa. Vettä laitan niille siinä vaiheessa kun vedenpuute alkaa näkyä lehtien ja kukkien ”pehmeytenä”.
   Onnea kokeiluusi – onnistut varmasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s