Etusivu » Loviisa » Loviisan Wanhat talot

Loviisan Wanhat talot

Loviisa-kooste2-web

Loviisa-kooste-web

Lauantaina olimme Loviisassa ”Wanhojen talojen päivillä”. Olin ensimmäistä kertaa paikkakunnalla ja yllätyin positiivisesti. Loviisa on mitä mainioin kesäkaupunki –  nimenomaan kesäkaupunki. Talvella kaikki on toisin, nämä paikalliset ovat aktiivisia ja tapahtumia riittää koko vuodelle.

Vanhat puutalot ja merenranta ovat nostalgisen romanttinen   yhdistemä ja kun sää vielä suosi vierailuamme, kaupunki näytti todella parhaat kasvonsa elokuisessa auringonpaisteessa. Aamupäivällä kiertelimme taloja, mutta päivän edetessä kansaa alkoi olla kohteissa liiankin kanssa. Väkeä oli liikkeellä valtavasti ja ahtaissa vanhoissa taloissa jonossa kiertely kävi suorastaan tuskallisen tukalaksi. Samaisesta syystä en ollenkaan pidä asuntomessuista tai vast.  Tungos on ahdistava – varsinkin lauantain kaltaisena helteisenä päivänä – ei siinä voi rauhassa keskittyä yhtään mihinkään. Paljon jäi näkemättä ja kuvaamattakin. Kaikissa taloissa ei toisin saanut kuvata, joten  kameran käytön kanssa piti olla tarkkana. Joitakin yksityiskohtia sain aamupäivän aikana kuitenkin kuvattua.

Ulkona koko kaupunki oli suurta kirpputoria. Kirpputorimyyjiä oli pihoilla, kaduilla ja toreilla. Aitoissa ja piharakennuksissa. Jokaiselle jotakin – todella! Oli uutta ja vanhaa – romua ja roinaa ullakoiden kätköistä ja toisaalta uutta sisustustavaraa, astioita, käsitöitä, kirjoja, pellavaa, villaa ja vaatteita joka lähtöön. Myös paikallisten hilloja ja muita säilykkeitä oli tarjolla. Luulen ettei siitä kirpputoritulvasta päässyt kukaan läpi ostamatta jotakin.

Reilut viisi tuntia kierreltiin tai jaksettiin, pieni lounastauko välillä Suolatorin kupeessa, muuten jalkojen päällä koko päivä. Se tuntuu pohkeissa vieläkin ja pari rakkoakin taitaa varpaissa olla, mutta kanatti. Päivä oli kaikin puolin mukava  – kiitos Päiville ja Ramille mukavasta seurasta – otetaan joskus uusiksi. Tapahtumiahan riittää  loppuvuodestakin näissä ihanissa pienissä puutalokaupungeissa kuten nyt Loviisassa ja Porvoossa. Seuraavaksi on Muinaistulien yö, Soihtujen yö, sitten Syysmarkkinoita, Sadonkorjuujuhlia, Wanhan ajan joulua, Joulumarkkinoita jne….. Jospa johokin noista….

Klikkaa tästä Loviisan tapahtumat.

Tässä Porvoo – infoa.

Mm. taiteiden yö Porvoossa 31.8.2013

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s