Etusivu » Omat jutut » Kaikki ihanasti rempallaan

Kaikki ihanasti rempallaan

IMG_4461-600-web

Kaikki on ihan oikeasti rempallaan. Tuntuu välillä, että koko elämämme on tällä hetkellä pysähdyksissä. Mitään ei voi suunnitella elo on vain sairaalaa ja kotona rättiväsyneenä nukkumista.

Kaikki korostuu kun olen täällä yksin. Kaveri lähti käymään kotona omia ja yhteisiä asioitamme  hoitamassa. Kyllähän minäkin kaipaan jo kotiin ja tavalliseen elämäämme, mutta kuten olen päättänyt, mummia ei voi jättää yksin. Ei ole enää  muita läheisiä vastuuta jakamassa.

Kaupunginsairaalan vanhusosasto (A3) on kummallinen paikka. Voisi kuvitella, että siellä on empatiaa ja ymmärrystä yllin kyllin näitä sairaita vanhuksia kohtaan, mutta todellisuus on aivan muuta. Aivan muuta.

Ehkä olisin onnellisempi, jos en olisi kokenut ja nähnyt tätä puolta läheltä. Voisin kuvitella kaiken kauniimmaksi ja uskoa sellaiseksi kuin esim. poliitikot haluavat asian esittää. Kyllä tosielämässä vanhusten hoito on raadollista – ronskia, ylimielistä ja tunteetonta touhua. Hoitajissa on monenlaisia persoonia ja kokemukseni mukaan vähemmän vanhanajan ”sisar hento vakoisia”.  Säälittää kuunnella sivusta heidän käytöstään esim. näitä avuttomia muistisairaita kohtaa.

Mummia on nyt palloteltu sinne ja tänne – en enää jaksa kysellä hoitajilta mummin ”hoidon” perään, olen vain paikalla. Käyn päivittäin katsomassa ja seuraan mitä keksivät mummin suhteen. Eipä silti, jos/kun kysyy jotain ei kukaan siellä tiedä mistään mitään. Huonosti organisoitu yksikkö minun mielestäni. Eikä vain minun, monet muut omaiset tuntuvat olevan samaa mieltä tämän yksikön toiminnasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s