Etusivu » Luonto » Punainen sävyttää syksyä

Punainen sävyttää syksyä

pun-marjat-600-M-web

Tänä vuonna on puissa ja pensaissa marjoja aivan valtavasti. Esim. pihlajissa samoin ruusuissa, orapihlajissa ja muissa koristepensaissa. Tuo punaisen värin runsaus viehättää silmää ja piristää syksyistä maisemaa.

Mökillä Amerikanheisi on venähtänyt liikaa pituutta. (Pitää leikata) Hennot oksat eivät oikein jaksa kannatella runsaita marjaterttuja, joita eivät rastaat ja muut pihapiirin linnut ole vielä ehtineet syödä. Jostain syystä rastaat ovat pysytelleet poissa koko syksyn ajan. Liekö syy sitten naapurin koko kesän vapaana kuljeskelleen kissan. Varsinkin lintujen pesinnän aikaan kissa oli raivostuttava. Se päivysti puiden juurella ihan selvästi odotteli milloin linnunpönttöjen poikaset  lähtevät liikkeelle.  Eikä se tyydy aina vain odottelemaan puun juurella, vaan kiipeää ketterästi linnunpöntön päälle ja yrittäen tassullaan sorkkia sisäpuolelle. En tiedä montako linnunpoikasta se ehti tuhota, mutta pelkkä ajatus vihastuttaa.  Kissan suloinen ulkonäkö on pettävä, ne ovat petoja sanan varsinaisessa merkityksessä  irti ja luontoon päästessään. Samoihin petoihin kuuluu myös  ihastuttuva söpöliini, orava. Se hyppii linnunpöntöltä toiselle yrittäin päästä sisään. Ja linnut huutavat hädissään yrittäen varjella pesäänsä. Varmasti on jokusen linnunpoikasen saanut kiinnikin.

Olen niin tykästynyt tähän punaiseen syysväriin jotta taidan hankkia mökille vielä  muutaman Orapihlajan. En halua niistä aitaa vaan itsekseen kasvan puumaisen pensaan. Paikkakin on jo tiedossa, sillä Orapihlaja ei ole kasvuolosuhteiltaan vaativa. Se sopii siis siinäkin mielessä meille –  mökille.

Tässä alapuolella vielä yksi lähikuva  Orapihlajasta syysloistossaan. Samainen pensas on myös tuolla ylhäällä keskellä. Se kasvaa Rantapuistossa ja on komeasti täynnä marjoja. Sitä paitsi Orapihlaja on kaunis myös kukkiessaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s