Etusivu » Mustaa ja valkoista » Mustaa ja valkoista: Seepia

Mustaa ja valkoista: Seepia

Lainaus Iltasanomien artikkelista:

”Tallinnan Viru-hotellin yläkerran pelottava KGB-huone on avattu yleisölle.

Suomalaisten rakentaman Viru-hotellin salaperäinen KGB-huone on avattu  museoksi torstaina 13. tammikuuta 2011.

Viron ensimmäisessä pilvenpiirtäjässä viihtyivät paitsi asiakkaat ja maksulliset naiset,  myös Neuvostoliiton valvova silmä KGB.

Se piti majaansa Virun ylimmässä 23. kerroksessa. Vierailla ei tietenkään ollut sinne asiaa. Kun lähtö tuli vuonna 1991, huone jäi ruotoiseen kuntoon.

Nyt pelottava huone on avattu hotellimuseoksi ja kaikki hurjat kertomukset salakuuntelusta ja ihmisten varjostamisesta saavat puitteet.

Museon oppaat kertovat tarinoita hotellielämästä ja KGB:n osuudesta siihen. Vieraille esitellään kuvien ja esineiden avulla keskikaupungin elämää eri aikakausilta – hotellin rakennusajalta 70-luvulta, ankaralta 80-luvulta ja 90-luvun cowboy-kapitalismin ajalta.

Samalla voi nauttia näkymistä keskustan parhaalla näköalatasanteella.”

***********

Mielenkiintoinen kohde ja todella hyvä opas, joka kertoi mukaansa tempaavalla tavalla muutaman vuosikymmenen takaisia tositarinoita neuvostovallan ajalta. Museo on autenttinen – ankea – sellainen kuin se siihen aikaan oli – tupankantumppeineen päivineen.  Onneksi ovat jättäneet museon silleen, eivät ole sitä ”siloitelleet” tai siivonneet steriiliksi tilaksi.

Ja ne maisemat! Sieltä ylhäältä on tosi hienot näkymät yli Tallinnan – kaupunkiin ja satamaan saakka.

Mustaa ja valkoista täällä.

Mainokset

5 thoughts on “Mustaa ja valkoista: Seepia

 1. savisuti,
  hyvät oppaat saavat kaikki ne aikoinaan kuullut hurjat vakoilujutut elämään. Mielenkiintoisia ja tänä päivänä uskomattomalta kuullostavia lähihistoriaan liittyviä tositarinoita. Kannattaa kokea!

  arleena,
  seepia sopii todella noihin uusvanhoihin kuviin samoin kuin mustavalkoisuuskin. Vaikkakin nykyiset värikuvat ovat usein loistavia kylläisyydessään, on näissä ”värittömissä” oma viehätyksensä.

  Matkatar,
  on todella ihmeellistä millaista vaivaa ovat aikoinaan nähneet huoneiden ja ravintolapöydissä puhutun kuuntelun toteutuksessa. Oikein aitoon vakoilija tyyliin ”kalustoon” kuului kuuntelulaitteiden lisäksi kaiken ikäisiä – vaarattomilta näyttäviä – ihmisiä (mummot ml). Museossa nähtävä tekninen kalusto ei tosiaankaan vedä vertaa nykyisin olemassa oleville mahdollisuuksille. – Niinpä, mitä ovatkaan kuulleet ja nähneet………

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s