Etusivu » Kukkajuttua » Pihatöitä ja kipeitä lihaksia

Pihatöitä ja kipeitä lihaksia

Talven jälkeen ovat lihakset ja vanhat luut kontturassa. Se tuli taas todettua. Koko mökkipäivä yhtä kuntotestiä. Nostamista, kyykkimistä, pyllistelyä, ylös ja alas kiipeilyä kalliolla ja välillä jos jonkinlaista kuviovoimistelua. Että voi kastelukannukin olla painava ja hankala kuljetettava epätasaisessa maastossa.

Kohtuullisen paljon sain kuitenkin aikaan yhdessä päivässä. Jouluruusupenkki sai pari yksilöä lisää ja aiemmin istutet ”ruusut” kukkivat ja voivat hyvin. Ei voi kun ihmetellä  tämän kasvin sitkeyttä. Nämä nyt tällä kertaa istutetut ovat joulusta saakka odottaneet mökille pääsyä. Olleet parvekkeella pakkasten aikana ja välillä unohdettunakin. Siitä huolimatta pukkaavat uutta lehteä ja juuret olivat aivan hyvässä kunnossa.

Pionit voivat myös hyvin. Kartanopioni näyttää lisääntyvän omia aikojaan, siementäen. Pieniä alkuja oli nähtävissä ”emokasvien” ympärillä ja syksyllä istutetut pionin juurakotkin ovat hyvin kasvun alussa. Saa nähdä kukkivatko vielä tänä kesänä.

Loppujen lopuksi jalkoja ja selkää särki niin kovasti päivän raadannan jälkeen, että kuvatkin jäivät ottamatta. Sitä nyt tässä harmittelen, mutta kun ei into ja energia enää päivän päätteeksi riittänyt , ei voi mitään. Ennen raivoisan raivauksen aloittamista nappasin muutaman kuvan, joista yksi on tässä ylhäällä. Upeasti kukkivat syksyllä istutetut parvitulppaanit. Vieressä olevat kirjopikarinliljat ja tulppaanit odottavat vielä vuoroaan.

Jos olet kiinnostunut pioneista/vanhoista puutarhoista  ja asut pääkaupunkiseudulla, siellä on kaksi minulle mieleistä pionipaikkaa: Hvitträsk Kirkkonummella ja Träskändan kartanon puisto Espoossa, joissa molemmissa kukkivat kesäkuussa ihastuttavat pioni-istutukset. Tosin molemmat ovat upeita kuvauskohteita  kaikkina vuodenaikoina. Noissa vanhoissa puutarhoissa voi kuulla ”historian siipien havinan”, tunnelmallaan  ne vievät menneeseen aikaan. Varsinkin Aurora Karamzin Träskändan laaja puistoalue vanhoine puineen on tutustumisen arvoinen kohde!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s