Etusivu » Digikamerat » Kameran kanssa mökkitien varrella

Kameran kanssa mökkitien varrella

Eilen aamulla aikaisin ajelin mökille.  Tämä ”oikopolkuni” on vanha mutkanen kylätie joka kumpuilee vuoroin metsän vuoroin peltojen lomitse. Jokaisena  vuodenaikana erilainen ja varsinkin erilainen kuin nopeampi  moottoritie.

Tähän aikaan pellot ovat vielä mullalla ja maisema  karuhko, mutta hento vihreys on jo siellä täällä nähtävissä.  Tulvavesi pelolla on houkutellut joutsenpariskunnan ruoka-apajille ja mikäs siellä on ollessa. Vaikka noita joutsenia/joutsenkuvia on nähty yllin kyllin ovat ne aina yhtä upeita. Pysäytin siis auton ja kaivoin kamerani repusta. Mukana oli vain pokkarikamera,  ”alan miesten ja naistenkin”  halveksima pitkäzoominen sellainen.  Sillä sitten nappailin – kohtuullisen kaukaa – muutaman otoksen harmittellen että järkkäri objektiiveineen oli kotona.  Niin käy usein; kuvauskalusto on jossain muualla kun alkaa tapahtua.

Toisaalta järkkärin kanssa tarvitsisi peräkärryn jossa kuljettaa kaikki ”tarpeellinen” oheiskalusto – jalustat, salamat, objektiivit lisukkeineen jne…. Se on vaivalloista ja tosi hankalaa. Yhä useammin mielessä käy  harrastelijalle sopiva pienikokoinen –  hyvä –  yleiskamera, jossa olisi kaikki tarpeellinen kompaktissa paketissa. Valovoimainen objektiivi, kohtuulliset määrät pixeleitä, raw ja kohinat kurissa. Mikä se olisi – en vielä tiedä, aavistelen vain ja pähkäilen.

Digikameroiden kanssa ”ruokahalu kasvaa syödessä”. Koko ajan tulee markkinoille uutta, ihmeellistä ja mielenkiintoista. Koskaan ei voi sanoa että kaikki on nähty ja koettu, sillä nurkan takana on vieläkin ihmeellisempiä, nopeampia, kohinattomampia ja suurempia pixelimääriä. Ei ihme, että tavallinen harrastelija on aivan ihmeissään. Sitä paitsi keneen tässä tietotulvassa voi luottaa; kameran valmistajaan, maahantuojaan, paikalliseen – ehkä ”lipevään” myyjään, vai ”asiantuntijoiden” testituloksiin? Vaiko sitten vain maatiasjärkeen ”jäitä hattuun” tyylillä. Kannatan juurevaa maatiasjärkeä.

On totta, että harrastelijan tarpeisiin löytyy kyllä kohtuuhintaisia hyviä kameroita ja on makuasia mitä itse kukin haluaa. Suuria kuvataiteilijoita on harvassa eikä siihen useimmat harrastelijat pyrikään. Pääasia, että on itse tyytyväinen kameraansa, otoksiinsa ja että niistä saa aivan käypäsiä kymppikuvia ja halutessaan  suurempiakin.  Lopputuloksen kannalta tärkeämpää kuin kaluston kalleus tai monipuolisuus on se miten kameraa käyttää. Ja huonollakin kameralla voi saada/saa  tosi ”taiteellisia” kuvia. Ettei liiankin 🙂 ? Lomokuvat ovat yksi hyvä esimerkki tästä ilmiöstä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s