Etusivu » Kukkajuttua » Sinistä ja keltaista

Sinistä ja keltaista

p1010180-500-ed-2-web

 

Luonnossa kevään kukat ovat usein keltaisia, mikä on värinä vaikea kuvattava.  Kovassa auringonpaisteessa väri on helposti yhtä mössöä – yksityiskohtia ei juurikaan erota. Leskenlehtiä täytyy vielä harjoitella ja mieluimmin pilvipoudalla.

Rentukat aloittelevat kukintaansa. Ne viihtyvät kuvaajan kannalta hankalissa – kosteissa – paikoissa kaiken maailman risujen ja romppeitten keskellä. Minulle nekin ovat aika lailla haastellisia kuvattavia. Järveltä käsin voi päästä hyviin kuvausasemiin, koska rentukat viihtyvät veden äärellä ja rantaviivan tuntumassa. Vene ei ole vielä vesillä ja toivonkin  jos vaikka ensi viikolla ehtisimme sen ”kimppuun” ja aloittelemaan kesäkautta siinäkin mielessä.

Kesäkukkia on kertynyt parvekkeelle odottamaan mökille pääsyä. Orvokit ovat perinteiset, varmat,  alkukesän kukkijat ja Terrasta hankin pari Kelloköynnöksen taimea. Ne kasvat silmissä ja ne pitääkin  saada nopsaan  vakituiselle kasvupaikalleen ennen kuin takertuvat liiaksi ympäristöönsä. Sain myös ison purkillisen sinistä Lemmikkiä. Lemmikki on ihana – pieni ja vaatimaton – perenna joka leviää hyvin kasvupaikallaan ja sopivassa paikassa kukkii koko kesän. Vielä kun löytäisin jostain sinisen  Lavendelin – olisi pienet sinikukat sitten siinä.

Sinivuokkoakin on parvekkeella isohko paakku. Se ei tietenkään enää kuki siellä, mutta on elossa ja pukkaa uutta kasvua. Vien paakun mökille ja toivon että se alkaa levitä siellä kuten Valkovuokotkin. Mökillä Valkovuokkoja on koko rinteen täydeltä ja kun ne ovat kukkineet on Kielojen vuoro. Kielojen ja Valkovuokkojen vuoksi en ole raaskinut  kaivaa ao. rinteeseen muita kukka- tai pensasistutuksia.  Kun kukkimiset on kukittu rinne näyttää kaljulta tai oikeammin rikka/heinäsuovalta. Se ei ole kovin esteettinen näky, mutta sanon sitä luonnonniitykseni ja se saa olla sellainen …. toistaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s