Etusivu » Free Scrapbooking » Tee oma skräppikortti – kokeile

Tee oma skräppikortti – kokeile

Tässä muutamia elementtejä, joilla voit tuunata itsellesi oman skräppikortin. Helppo ohje on tarkoitettu aloittelijalle, joka haluaa harjoitella digiskräppäystä. Eli tein tässä 2 pohjaa ja jouluisa elementtejä png-tiedostoina. Pohjat ovat kokoa 500 x 500 pix – res 100 ja kaikki  elementit tehty tuohon kokoon sopiviksi. Tee samankokoinen pohja, jolle siirrät alla olevista elementeistä mieleisimmät.

Kaikkien elementtien kokoa voi muuttaa, niitä voi lisätä kopioimalla ja varjostaa ja korostaa erilaisilla suotimilla  jne….  ja kun asettelet ne omille tasoilleen, niistä voi poistaa tai häivyttää osia.

Tee pohja 500 x 500 pix – resoluutiolla 100 valmiiksi. Samoin tuon kuvakehyksen voi tehdä valmiiksi odottamaan liittämällä siihen haluttu kuva ja yhdistämällä tasot. (Kopioimalla kuvakehyksen saa  pohjan päälle lisättyä useammankin – vaikkapa eri kokoisen – kuvan. )

Siirrä yllä olevat tiedostot omalle koneellesi (klikkaa suuremmaksi ja sitten hiiren oik.painikkeella taltioi tiedostot omalle koneellesi). Avaa sitten tiedosto kuvankäsittelyohjelmassa ja sommittele kuvapohja mieleiseksi. Ensimmäisessä kuvassa on monta elementtiä, joten valitse valintatyökalulla se niistä jota haluat käsitellä. Tämän voi tehdä leikepöydän kautta tai tasoja käyttäen kopiomalla. Kun elementit ovat irrallaan niitä voi muokata mielin määrin.

Samalla menetelmällä voi  valita esim. lumihiutaleista vain osan ja muuttaa niiden kokoa jne.

Elementtejä voi tietenkin käyttää itse tehdyissä pohjissa – vain mielikuvitus on rajana. Tärkeintä on huomioida koko, se että pohja ja elementit sopivat yhteen. (Tulostettavissa  tuotoksissa resoluution pitää olla 200 – 300 ja elementit sitä myötä. Tämä ohje koskee resoluutiota 100, mikä riittää oikein hyvin nettikortteihin ja jotkut ovat sanoneet että joskus myös  mustesuihkulla tulostettavaksikin).

Itselläni on aika hyvä värilaser tulostin, jolla saan ihan käypäsiä tulosteita sadankin  resoluution tarkkuudella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s