Etusivu » Kehykset/Frames » Lunta odotellessa

Lunta odotellessa

Olen etsinyt lumikuvia vanhoista kuva-arkistoistani. Koko reissun aikana ei ollut kuin yksi ainoa huurreaamu ja sillä ei kyllä tule lumentarve tyydytettyä :).  Onhan lämpimässä syksyssä ja alkutalvessa puolensa, mutta nyt kaipaisi jo kunnon lumisadetta tai edes pientä pakkasaamua.

Mökillä – saunan seinustalla – kukkivat kärhöt yhä edelleenkin, mutta saisivat nekin jo rauhoittua keräämään kasvuvoimaa kevään ja kesän varalle.

Blogin päivitykset ovat olleet retuperällä. Kuten olen kai aiemminkin todennut – mokkulat ja muut kikat on kokeiltu ja heppoisiksi ja hermoja raastaviksi todettu, joten en enää edes yritä niiden kanssa surffailua matkoilla ollessani. Koetan tässä päästä pikkuhiljaa päiväjärjestykseen ja virittäytymään joulun tunnelmaan. Vapaasti käytettävissä olevia jouluisia kortteja, kalentereita ja muita jouluun liittyviä elementtejä lisään blogiini koko ajan jouluun saakka. Osa on vanhoja, mutta toki sekaan mahtuu uusiakin.

Tässä yksi nettikehys menneiltä vuosilta, eli rusettinauha kuvan ympärille. esimerkkikuva on tuolla ylhäällä.

Tee näin:

Tähän juttuun valitsemasi kuvan tulee olla koko 500 x 500 pix ja resoluutio 100.  Tee se ensin valmiiksi, lisää kuvaan tekstiä tms. jos haluat.

1. Tallenna rusettinauhakuva omalle koneellesi – napsauta kuvaa hiiren oik.puoleisella näppäimellä ja valitse tiedosto johon haluat tämän tallentaa.

2. Avaa em. kuva kuvankäsittelyohjelmassa, valitse koko kuva-ala valintayökalulla ja kopioi leikepöydälle. (Se on gif-tiedosto, joten vain nauha kopioituu. )

3. Nyt menet valitsemasi kuvan (500 x 500 pix) puolelle ja edit – paste toiminnolla liität nauhan kuvan päälle. Tässä vaiheessa voi nauhaan liittää varjon jos haluaa – lopuksi yhdistä tasot. Samoin nyt kuvan kokoa voi pienentää jos haluat käyttää sitä esim. label tyyliin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s