Etusivu » Kukkajuttua » Syksyinen pihamaa

Syksyinen pihamaa

Syksyn tulo näkyy mökin pihapiirissä; varisevia lehtiä ja kuivahtaneita kesäkukkia jne… Varsinkin kesäkukkien osalta huomaa valon puutteen ja lyhenevien päivien vaikutuksen – uusia kukkia ei enää muodostu kuten parhaaseen kasvuaikaan.

Toisaalta vielä viime viikolla siellä kukki, sinitteli,  kolme Clematista, Syyshortensia, Mustasilmäsusanna, Keijunmekko, Ruusupapu, Punavaula (runsaasti) ja Punavaulan kaveri Kelloköynnöskin availee vasta nyt nuppujaan. Se näyttäisi pääsevän vasta nyt kukinnan alkuun, mutta taitaa olla liian myöhäistä. Näin on käynyt aiempinakin vuosina.

Toinen Kelloköynnös – se mummin parvekkeelta heinäkuussa mökille siirretty  – on sekin vielä hengissä eikä kaikesta päätellen tykännyt lainkaan huonoa vaikka se revittiin väkivalloin irti parvekkeen ritilästä ja kierrettiin löysähkölle rullalle siirtoa varten. Kesti siirron, mutta ei enää ole tehnyt nuppuja kuten lämpimällä parvekkeella ollessaan. Kasvupaikka lie liian varjoinen – tosin sen kasvutapa ja lehdistö on kaunis sellaisenaankin.

Kesällä ja varsinkin syksyllä ränsistyneet kukkapenkit ovat apea ja masentava näky. Sen vuoksi en ole oikein innostunut laajoista, vain hetken kukoistavista,  kukkaryhmistä, vaan haluaisin ”kestävämpää” kauneutta kukkamaalleni. Tässä on onneksi talvi aikaa miettiä mitä se voisi tarkoittaa.  Mietin myös mitä tekisin kukkapenkilleni, jossa on Jouluruusua ja Pionia. Molemmat kun kukkivat alkukesästä ja kukinnan jälkeen kasvattavat vain varttaan ja lehtiään. Eivätkä pidä siirtämisestäkään.  Siinäpä haastetta kerrakseen.

Mennyt kesä ja edellinenkin menivät aikapulan vuoksi vähän kuin  ”harakoille” mökin suhteen. Aikaa ei ollut puuhastella kasvien kanssa ja mökilläolopäivätkin jäivät osaltani aika vähiin. Nyt sitten hirveät odotukset ensi kesän suhteen!  Tuskin maltan odottaa ensi kevättä 🙂

SYKSYISIÄ TAUSTAKUVIA LÖYTYY KUVAGALLLERIASTA: KLIKKAA TÄSTÄ.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s