Etusivu » Kukkajuttua » Ukkosta ilmassa

Ukkosta ilmassa

Painostava sää. Ukkosta ilmassa. Aamulla mammografia – se on aina yhtä epämiellyttävää. Kaupungilla ruuhkaa ja pulaa parkkipaikoista. Kaikesta näkee, että kesä, mökkiläiset ja turistit ovat taas täällä. Talven hiljaiselon jälkeen kaupunki on herännyt eloon.

Iltapäivällä rytisi sitten oikein kunnolla. Mies on mökillä ja sielläkin kuulemma ukkonen kierteli koko päivän lähimailla. Ei mikään kovin hyvä työpäivä.

Mökillä on paljon ”ulkotöitä” risujen silppuamista , ruohonleikkuuta ja sen sellaista mikä ei läpimärässä maastossa oikein onnistu. Aikomus on rakentaa patiokatos pihapiiriin ja huomenna pitäisi hakea siihen sopivaa puutavaa – kun ei sataisi.  Tekemistä siellä riittää – kun vain pysyttäisiin molemmat työkuntoisina. Tehdään tässä mitä ehditään ja jaksetaan.

Kun pääsisin mökille edes ”pikavisiitille ” – huomenna ei pitäisi säätiedotuksen mukaan sataa lainkaan.  Olisi muutamia taimia istutettavana ja saisin tänään hankkimani lupiinin siemenet maahan.  Lupiini on meillä ns. roskakasvi, monelle riesa. Keski-Euroopassa lupiinia myydään kukkakaupoissa leikkokukkana, se on siellä ihan kelpo kukka muiden muassa.  Tykkään lupiinista, se on näyttävä kukka,  ja olen ajatellut kylvää sitä mökin alapihalle – siellä se saisi rauhassa rehottaa ja kukkia iloksemme. Siemensekoitus on eri värejä ja niistä saisi ensi kesänä myös upeita kukka-asetelmia isoihin ruukkuihin pihalle ja huvimajaan. Tämä voipi olla tietysti toiveajattelua – pahimmillaan se leviää hallitsemattomasti pihapiiriin  ja pilaa suunnitelmat kokonaan, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Lisäksi aamulla pitää hakea krassin taimia torilta. En ehdi enää näperrellä siementen kanssa, ostan taimia ja säästän hermoja. Tällä hetkellä aika on kortilla ja helpoin tapa on hankkia kesäkukat taimina.

Ostin keväällä alesta pionin juurakoita. En oikein uskonut niiden elinvoimaisuuteen, olivat aika surkean näköisiä kuivia käppyröitä,  mutta istutin ne pionipenkin laitamille muiden kaltaistensa joukkoon ajatellen tuli mitä tuli – kokeillaan näitä. Nyt ne kasvavat kaikki – ovat jo kymmenen sentin korkuisia ja toivon niiden kukkivat ensi kesänä. Noita juurakoita ostan lisää kun kohdalle sattuu – nehän toimivat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s