Etusivu » Omat jutut » Känkkäränkkä jatkuu…

Känkkäränkkä jatkuu…

Eilisen ”känkkäränkkäpäivän” jälkeen lähdimme aamulla Lahteen. Asioille, kaupoille, Raksamessuille jne… Tietenkin vasta sen jälkeen kun olin käynyt mummin luona katsomassa että kaikki on hyvin ja että voin olla muutaman tunnin poissa maisemista. Kaikki meni siinä mielessä hyvin.

Voin vaikuttaa pieneltä kanaselta, mutta olipa vaikutelma mikä hyvänsä (Lipposen tyyliin So what) oli ihanaa käydä oikein kaupoissa. Ostoslistalla ei ollut mitään ihmeellistä – pieniä juttuja, kuten 50 kpl tulppaaneja, muutama esikko, siemeniä ja taimimultaa ja sen sellaista. Gigantista en löytänyt mitä etsin ja se hankinta jäi seuraavaan kertaan. Sitten Raksamessuille.

Messujen liikennejärjestelyt ovat aina yhtä kaoottiset. Lahti on kuitenkin meille outo kaupunki ja se aiheuttaa joskus ongelmia. Vakipaikat missä käymme löytyvät helposti, mutta sivummalla ja eri suunnista suunnistaminen tuottaa joskus vaikeuksia. Pienen sähellyksen jälkeen parkkipaikka löytyi asemalta ja siellä sitten seisoskeltiin – kymmenien ihmisten kanssa – jonottamassa  bussia, jonka kerrottiin kulkevan messualueen ja parkin väliä. Oltiin kaikki yhtä oudossa tilanteessa eikä kukaan tiennyt mikä oikein  on homman nimi – ihmeteltiin ja odoteltiin. Vaikka aurinko paistoi kävi viima ja paleli – ja ehkä vähän ns. hatuttikin. – No tulihan bussi viimein ja pääsimme messualueelle.

Messuilta emme saaneet mitä sieltä tulimme hakemaan. Jätevesijärjestelmistä eri vaihtoehtoineen olisi ollut tarpeen päästä puhumaan jonkun nykyiseen asiantilaan perehtyneen kanssa, mutta yllätys, yllätys – siellä ei ollut sellaista tahoa. Viimeksi Raksamessuilla käydessämme tuntui ettei messuilla muuta ollutkaan kuin erilaisia jätevesijärjestelmiä joka nurkan takana. Hyvin auliisti niitä esiteltiin ja varmaan myytiinkin. Liekö viimeaikainen kohu aiheen ympärillä karkoittanut jätevesijärjestelmien myyjät messuilta lähes kokonaan. Paikalla olleet kolme eri esittelijää ei vastannut tarpeeseemme.

Koko jätevesijuttu on kummallinen. Kesämökillä ollaan  aktiivisesti noin 3-4 kuukautta vuodessa ja nyt sinne pitäisi hankkia jokin jätevesijärjestelmä  tai umpisäiliö tai liittymä kunnalliseen verkostoon tai jotain vain sen vuoksi, että siellä on vesivessa. Olipa vaihtoehto mikä hyvänsä se maksaa noin 8000 – 10 000 euroa. Ei mikään pikkusumma + vielä vuosimaksu tai vastaava veden kulutuksen mukaan, jos liittymä kuuluu kunnalliseen systeemiin. Tätä nyt pähkäillään ja mietitään erilaisia vaihtoehtoja.

Epäoikeudenmukaista on myös se, että kevään tullen siellä ympäröiville pelloille rahdataan eläinten jätökset koko talven ajalta – siis sitä itseään – että koko tienoo haisee tunkiolle muutaman päivän ajan.  Kesäasukkaiden mökkijätösten määrä ei yllä vastaavaan  – vastaavan kokoisia määriä ei saada aikaan koko kesän aikana. En oikein ymmärrä tähän liittyvää logiikkaa.

Sitten lähtiessämme takaisin parkkiin, menimme väärään bussiin ja jouduimme Lahden torille. Sekin vielä. Onneksi pääsimme sieltä bussilla takaisin messualueelle ja sieltä sitten oikeaan bussiin ja asemalle ja omaan autoon ja kotiin. Huh – olipa reissu. Minulle ei enää Raksamessuja Lahdessa –  kiitos.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s