Etusivu » Kuvankäsittely » En voi vastustaa…

En voi vastustaa…

…lomoilua. Lomoilu tarkoittaa tässä yhteydessä kuvien käsittelyä – joskus aika lailla rankalla kädelläkin.  Kuvankäsittelyohjelmien peruskäyttäjä ei tule useinkaan ajatelleeksi, että kuville voi todella tehdä muutakin kuin ne tavalliset automaattiset levelsit sun muut. Käsittelyn ohessa – kokeilun ja erehdyksen kautta – oppii kaiken aikaa uutta ja hyödyllistäkin. Valitettavasti vain ajan puute estää paneutumasta aiheeseen perusteellisemmin.

Varsinkin syksyllä ja talvella tai kun kuvaaminen on täällä pohjolassa muuten vaikeaa  – esim.valon vähyyden vuoksi suorastaan mahdotonta – silloin on erilaisille kokeiluille ja kuvankäsittelyille aikaa. Luomukuvien tenhoa ei voita mikään, mutta kuvankäsittelyn yllättäviä tuloksia ei voi myöskään vähätellä. Lisäksi se on hauskaa puuhastelua iltapuhteella.

Digikuvaus on tuonut harrastukseen elementtejä, jotka suorastaan pakottavat alaan vakavasti suhtautuvat oppimaan uutta koko ajan. Tieto tälläkin alalla vanhenee nopeasti ja kun olet jotain oppinut, uusi tekniikka ja kikat odottavat jo nurkan takana. Tulevaisuudessa kuvaajien on hallittava enenevässä määrin sekä uudet hienot kuvausvälineet ja myös – ehdottomasti- kuvankäsittelyn ihmeellinen maailma. Harrastus vaatii koko ajan uuden oppimista ja ennen kaikkea halua ja kiinnostusta uusia menetelmiä kohtaan: satsaamista sekä henkisellä  että varsinkin taloudellisella tasolla. Sikakallista puuhaa – sanoisi meidän teini.

Ja vielä. Joskus käyn lukemassa aiheeseen liittyviä keskustelupalstoja ja voi vain todeta: Luoja meitä varjelkoon digikuvausta/kuvankäsittelyä koskevilta keskustelupalstoilta! Siellä sekoaa kerta kaikkiaan aivan lopullisesti. Valokuvauksen harrastajat ja harrastajiksi itsensä korottaneet puhuvat siellä sellaista skeidaa, ettei mummoikäisen täti-ihmisen psyyke meinaa sitä kestää. Se tärkein: valovoima kameroissa ja objektiiveissa on kallista herkkua ja sen puute on suuri puute isolla peellä.  Vähemmälläkin pärjää, muuta iso puute se on – se myönnettäköön, mutta muuten. Jos ja kun hakee tukea ajatuksilleen netistä on helkkarin vaikeaa, suorastaan turhauttavaa,  kun ns. tosiharrastajien mielestä mikkään ei oo mittään! Keskustelut aiheesta kaipaisivat maalaisjärkeä –  ja munkkilatina jätettäköön lääkäreille.

Mainokset

2 thoughts on “En voi vastustaa…

 1. Mäkin olen aivan hurahtanut lomoiluun. Ostin keväällä jopa ihan oikean lomokameran. Valitettavasti sen käyttö on muiden välttämättä tarvittavien välineiden puutteessa katkolla. Saan yhdestä liikkeestä Treella kehitettyä filmit, mutta tarvitsisin oikeanlaisen skannerin, muuten ei tule mitään.
  Onneksi on iPhone sen sovellukset!! Silkkaa iloa ne jauhaa, hipstamaticit ja muut! Otan osaa Flickrissä i365-ryhmään, tuore iLuurikuva päivittäin vuoden ajan. Enköhän saa kyllikseni lomoilla 😀

 2. Krisu,
  blogissasi on aivan ihania lomokuvia – en yhtään ihmettele innostustasi. Minusta ei ole enää filmillä kuvaajaksi – se on tänä päivänä aivan liian monimutkaista ja ”hidasta” minulle – joten olen haastanut itseni lomoilemaan digitaalisesti. Eiväthän tulokset tähän mennessä ole kovin hääppösiä olleet, mutta hauskaa se on. Ja joskus yllätyn itsekin lopputuloksesta. – Ja mikä parasta – lomoillessa voi käyttää huonot kuvansa ja ”virhelaukauksetkin”. Niitähän riittää!!! 🙂

  En ole ehtinyt paneutua mainitsemiisi iPhonen yms. sovelluksiin – aikani ei kerta kaikkiaan riitä kaikkiin mielenkiintoisiin ihanuuksiin mitä tällä alalla tapahtuu. Pitää käydä katsomassa nuo päivittäiset iLuurikuvat – hipstamaticit jne.

  Niinpä niin – kuten sanot: ”silkkaa iloa ne jauhaa” – tämä jos mikä ei sovi lainkaan intohimoisen kielteisesti kuvankäsitelyyn suhtautuville. Tuskin heitä on olemassakaan 🙂

  Loimoillaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s