Etusivu » Joulu » Lumisen päivän ilta

Lumisen päivän ilta

Lumisen päivän ilta – tai yö.  Koko päivän satoi hiljalleen lunta ja lenkillä käydessäni järveltä puhaltava tuuli tuntui luissa ja ytimissä.  Lunta oli paikoitellen nietoksina ja auraamattomilla kaduilla oli kohtuullisen ranskasta kävellä nilkkoihin asti upottavassa hangessa. Raskasta oli, mutta mitäpä ei kuntonsa hyväksi tekisi!

Aamulla tulee vaikeuksia saada auto liikenteeseen, niin paljon lunta parkkipaikalla näyttää olevan. Talviautoilu ei todellakaan ole kokemuksista hauskimpia –  pikaiset lähdöt eivät ole talvisissa olosuhteissa mahdollisia. Aikaa pitää varata reilusti auton raaputtamiseen, rapsuttamiseen ja lumen alta kaivamiseen.   Sisätilat ovat yleensä jäätävän kylmät ja koko auto kohmeessa… lisäksi tiet ovat jäiset ja paikoitellen hirvittävän liukkaat jne…  Ei auta valittaa, tämä on vaan kestettävä. Noin kolme kuukautta niin helpottaa – siunattu kevät!!!

Illalla nautimme kynttilöiden valosta ja rauhallisesta koti-illasta. Kyllä…katsoimme niitä linnan juhlia. Mitäpä sanoisi – no ehkä näin jälkeen päin ajatellen ajanhukkaa, turhanpäiväistä. En oikein jaksa haltioitua paljon puhutusta pukuloistosta tai  muusta aiheeseen liittyvästä katinkullasta.  Ensi viikon lehdet repivät taas  otsikoita tyhjästä ja kaikki kirjoittavat samoista asioista, samojen henkilöiden puvuista …..  ja varsinkin Karita Mattilan  syvään uurretusta viritelmästä. Sano mun sanoneeni. Mietin vaan, mitä ao. henkilö pukuvalinnallaan haluaa viestittää.

Ensi viikolla on alettava tositoimiin joulun suhteen. Muutaman paketti on saatava ajoissa  matkaan ja joululahjat hankittava.  Joka joulu päätän että ruokaa ei varata puolen vuoden tarpeeseen vaan paljon vähemmälläkin pärjätään ettei nälkä pääse yllättämään…… Ja joka joulu sitä on liikaa. En halua syödä joulun herkkuja, kakkuja tai pipareita enää juhannuksena, joten kaikkea mitä tehdään tehdään vähemmän ja jos loppuvat kesken – sitten loppuvat. Ei se sen kummempaa ole. Ja sitä paitsi ruokakaupat ovat auki joulun jälkeenkin. Toivon todella että päätös pitää – ettei jouluruuanostohurmos saa minua valtaansa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s