Etusivu » Joulu » Hyvää itsenäisyyspäivää

Hyvää itsenäisyyspäivää

Joulu lähestyy huimaa vauhtia. Kuten joka vuosi, niin nytkin, olen aivan ”pihalla” joululahjojen kanssa.  Pitäisi löytää kohtuuhintaisia, edes tyydyttävän laatutason täyttäviä ja mieluisia yllätyksiä, mutta vaikeeksi menee varsinkin joidenkin henkilöiden lahjojen kohdalla. Hirveä stressin aihe!

Lelukaupassa putoan kärryiltä jo ovella. En kerta kaikkiaan ymmärrä kaikkien nykyisten ns. lelujen päälle enkä ole selvillä siitäkään, mikä on muotia ja haluttavaa juuri nyt.  Kittyjutut, keijut, erilaiset hirviöt, paloautot ja panssarivaunut menevät aivan sekaisin päässäni. Entäs sitten tietokone- ja muut pelit ja DVDeet? Hoh – hoijaa. Apua!

Viikko -pari on mennyt kaappeja siivotessa. Se on epätoivoista puuhaa, eikä kyllä tavallaan liity jouluun mitenkään. Inspis kun iskee, se ei katso aikaa eikä paikkaa. Kaappien siivous piti tehdä jo syksyn aikana, mutta kun ei tullut tehtyä olen yrittänyt korjata asian tässä joulun alla.

Olen myös huomannut itsessäni himohamstraajan piirteitä. Noiden kaappien sisällöstä kun on ilmi selvästi aika ajanut ohi. Roskiin ja kierrätykseen menee reippaasti puolet. Osa on jo mennyt, osan kanssa vielä tunnelmoin. Vanhoja VHS-kasetteja joista en millään raaskisi luopua, vanhentunutta tietokonekamaa ja -kirjallisuutta ja muistoja; kortteja, kirjeitä ja valokuvia.

Vanhoista vaatteistani en kehtaa edes puhua. Pikaisesti, ohimennen voin mainita ihanuudet, joihin olen jo kymmenen vuotta toivonut joskus vielä mahtuvani. En mahdu – en. Kaiken lisäksi täällä ei ole enää kierrätyskeskustakaan – uusi kai/toivottavasti aloittaa vuoden alussa, jotta ei tarvitse heittää käyttökelpoista tavaraa ihan roskikseen.

Huomenna levätään ja vietetään itsenäisyyspäivää. Syödään hyvin ja ulkoillaan, että jaksetaan illalla katsoa TV:stä kun tasavalta juhlii syntymäpäiväänsä. Oikeastaan hassua touhua, ns. ”silmä kovana”  katsotaan ja arvostellaan miten rouvat ovat onnistuneet puvustaa ja kampauttaa itsensä.   Eipä niissä pippaloissa muuta katsottavaa olekaan. Ja loput juorut ja pisteytykset  sitten iltapäivälehdissä. Ken on maassa kaunehin?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s