Etusivu » Mökkielämää » Huh hellettä…

Huh hellettä…

huh-hellettä-web

Ei pitäis valittaa – lämpöä aina odotetaan ja toivotaan ja nyt sitä on saatu. Muutama laiska, ihanan helteinen päivä mökillä tuli tosi tarpeeseen. Sai lekotella aurinkotuolissa ilman kiiren tunnetta. Kukaan ei odottanut palveluksia eikä ollut pienintäkään tarvetta säntäillä paikasta ja tilanteesta toiseen. Mitä nyt miehelle välillä ruokaa laitoin – hän kun remontoi mökkiä helteestä huolimatta. Nyt on onneksi meneillään sisätöitä ja työskentely sisätiloissa oli kuulemma melkeinpä helpompaa kuin ulkona auringon paahteessa.   Kyllä tuo meikäläisen auringossa laiskoittelu vähän rassasi omaatuntoa – mies parka teki hiki hatussa töitä ja rouva makasi laiskana auringossa! Mutta ihanaa se oli – vanhat luut saivat perusteellisen lämpökäsittelyn.  Nyt taas jaksaa vähän aikaa elämän realiteetteja – sanotaan nyt vaikkapa että seuraavaan kertaan.

Meinasi jäädä mainitsematta: hyttyset ja paarmat ovat helteiden myötä häipyneet. Ei niin hyttysen hyttystä käynyt häiritsemässä aurinkotuolissa loikoiluani. Ampiaisia ja perhosia pörräsi kyllä sitä enemmän ympärilläni, mutta eivät ne minua häirinneet. Mitä nyt ampiaisia piti vähän pitää silmällä, mutta ne olivat meikälästä enemmän kiinnostuneita lähistöllä runsaasti kukkivista Kuunliljoista – onneksi.

Mökin pihapiiri rehottaa. Se on suurelta osin luonnon tilassa, en ole ehtinyt siellä rikkaruohoja karsia enkä paljon muutakaan tänä vuonna. Vähään tyytyvät, kuivuuttakin kestävät kesäkukat ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Ne kun jaksavat kukkia  ilman ”rakkautta ja substraliakin”.  Vastaisuuden varalle on hyvä tietää että Muratit ovat kiitollisia hellekesän kasveja – eivät kukkivia, mutta näyttäviä omalla tavallaan. Ja syksyllä kuivuvat talveksi amppeliin – ne näyttävät hyviltä muutaman talvioksan kanssa vielä seuraavaan kevääseen saakka. Huovinkukka on toinen vaatimaton ja vähällä hoidolla toimeen tuleva kesäkukka. Se kestää vähän kuivuuttakin – virkoaa entistä ehompana kun saa vähän vettä.  Ja vielä:  Samettikukkaa en ole aiemmin arvostanut ollenkaan, kuitenkin se on osoittautunut tänä vuonna hyväksi vaihtoehdoksi esim. vaativan Lobelian sijaan. Lobeliat ja muut kesäkaunokaiset on koettu ja hoidon kannalta kovin vaivalloisiksi todettu, vaikkakin kauniita kukkia ovatkin.

Hyvin voivat mökillä myös joka kesäiset tutut köynnökset, kuten Mustasilmäsusanna ja Keijunmekko.  Molemmat ovat olleet monta vuotta suosikkejani ja olen oppinut  tuntemaan niiden tavat ja vaativuuden.  Ne kestävät hyvin muutaman päivän kastelematta eivätkä nuukahda lopullisesti jos vaikka vähän kuivahtavatkin.

Antaapa pihapiirin rehottaa. Onhan se kesä ensi vuonnakin tehdään sitten sekin, mikä ei tänä vuonna ollut mahdollista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s