Etusivu » Scrapbooking » Skräppipohja – free scrapbooking

Skräppipohja – free scrapbooking

Tämä skräppipohja toimii kuten valokuvakehykset. Siinä on kaksi tasoa, joiden väliin kuvat asettuvat. Se on siistimpi tapa lisätä kuvat pohjaa – eli sijoittaa ne kahden tason väliin. Tosin kuvat voivat myös olla taustan päällä, jolloin tausta tulee ensin muuttaa jpg-muotoon ja lisätä kuvat vasta sen jälkeen. Sitten vaan vähän tuunausta, tekstiä jne. Lopuksi tallennus jossa huomioitava haluttu koko ja tiedostomuoto.

Skräppipohja aukeaa kuvaa klikkaamalla. Pohjan koko on 800 x 642 ja res 72.  Jos  haluat pienentää kehyksen,  kannattaa tehdä koko kehys kuvineen valmiiksi ja pienentää se vasta lopuksi haluttuun kokoon.

Tässä vielä vanhan kertausta:

Tähän pohjaan tulevat kuvat sijoitetaan taustan ja kehyksen eli kahden tason väliin. Kuvakoko, pixelit ja resoluutio tulee olla samanlaiset molemmissa, sekä kuvassa että kehyksessä, jotta ne sopivat yhteen.

Kehyksen tiedostomuoto on tif – se on turhan raskas nettikäyttöön, mutta en edelleenkään saa sitä taltioitua muussa tasot säilyttävässä muodossa. (Oletan että kaikilla ei ole mahdollisuutta käsitellä  Photoshopin tiedostomuotoa).  Valmis kuva on hyvä tallentaa lopuksi omalle koneelle jpg – muodossa.

Kuvan sijoittamisesta tasojen väliin olen tehnyt jonkinlaisen ohjeen jouluisten kehysten yhteyteen ja se toimii tässäkin. Ohje löytyy tästä – kts. neljä ensimmäistä kuvaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s