Etusivu » Kukkajuttua » Ne itivät sittenkin

Ne itivät sittenkin

Kelloköynnös (ylempi kuva) näyttää tällä hetkellä hyvältä. Laitoin siemenet multaan 14.4.  ja alussa näytti että mitään ei tapahdu. Lähes kaksi viikkoa meni ennen kuin kylvörasiassa alkoi näkyä minkäänlaista elämää. Kaksi pussillista siemeniä laitoin itämään ja loppujen lopuksi molemmista pusseista iti noin 5-6 siementä. Kovin hyvin itäviä eivät siis  ainakaan nämä ao. siemenet ole.

Lisäksi harmaita hiuksia aiheutti kasvualustan kosteus ja lämpötila. Yllättävän paljon tarvitsevat taimet kosteutta vieläkin ja olenkin suihkuttanut niitä joka päivä. Liika kosteus ja lämpö homehduttavat koko ”viljelmän” joten tarkkana tässä täytyy olla. Luin jostakin nettikeskustelusta että hyvin alkuun lähteneet Kelloköynnöksen taimet saattavat lurpahtaa hyvästä hoidosta huolimatta ennen lopulliseen kasvupaikkaan siirtämistä. Kunhan tuosta vähän voimistuvat siirrän ne vähän isompaan purkkiin ja vasta sen jälkeen lopulliseen kasvuastiaan. Tarkoitus on kasvattaa nämä yksilöt lasitetulla parvekkeella –  jospa saisin ne kukkimaan ajoissa ennen pakkasöitä.  Saisivat nuo säät vähän lämmetä – se tekisi hyvää sekä kasveille että ihmisille.

Toisessa kuvassa on Clematis – Piilu,  joka on talvehtinut parvekkeella purkissaan koko pitkän, kylmän, talven. En odottanut siltä yhtään mitään, olin nimittäin aivan varma, että purkki on ollut läpijäässä talven aikana ja että siinä oleva kasvi on ilman muuta mennyttä. Jokin aika sitten olin heittämässä kuivuneelta näyttävää kasvia kompostiin, kun huomasin pienet lehtien alut. Piti oikein suurennuslasilla katsoa onko tuo tottakaan – talven aikana en juurikaan edes kastellut sitä –  ja olihan se.  Sinnikäs Clematis on alkanut kasvunsa ja tarvitsee nyt vain vettä, ravinteita ja sitä kaivattua lämpöä.  Saapa nähdä miten sen kanssa käy! Kärhöt ovat vähän kuin nuo Kelloköynnökset, saattavat yllättäen tykätä huonoa jostakin ja lopettaa kasvunsa siihen paikkaan.

Viikon lopulla laitoin myös Krassia itämään. Voi olla että olen tässä asiassa liian aikaisin liikkeellä, mutta jos saisin nuo siemenet itämään, voisi – niin ainakin luulen –  kasvi jo menestyä lasitetulla parvekkeella. Kunhan nyt siemenet itäisivät. Viime vuonna oli kyllä todella huono krassivuosi. Siemenet eivät meinanneet itää millään ja sitten kun jotkut itivät jäi suurin osa itämättä. Mielenkiintoista aikaa tämä kevät ja siemen- ja kukkasipulihuuma!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s