Etusivu » Heinola » Räntää ja kevättöitä

Räntää ja kevättöitä

Tänään oli räntäpäivä. Lähes koko päivän sitä satoi, välillä oikein isoina märkinä ”rätteinä”. Vanha kansa sanoo näiden märkien sateiden tuovan paljon kaivatun kesän, joten täytyy uskoa; kyllä se sieltä kaikesta huolimatta tulee.

Räpsin nämä pokkarikuvat kaupunkireissulla.  Kotona kuvia katsoessani yllätyin kuinka” itäblokkimaiselta” tuhnuinen räntäsade sai kaupungin näyttämään.  – Ja kun olen viime aikoina harrastanut kuvien vanhentamista  käsittelin kuvat vielä vähän alkuperäistä ankeammiksi. Klikkaamalla kuvaa näet vanhennetun version. – kauneutta kaupunkikuvasta oli tänään vaikea löytää. Ellei sitten kuvien ankeus ole juuri sitä.

Ei huolta kuitenkaan. Kunhan nämä kevään sateet ja pölyt ovat ohi, tämä kaupunki puhkeaa kukkaan. Tai ainakin sitä ympäröivä luonto puhkeaa.

Huvittavin kevätilmiö on mielestäni lehtien puhaltaminen sillä helkkarinmoista meteliä pitävällä tötteröllä. Se kun lennättää ympäriinsä lehdet ja katupölyt. Enpä ole turhempaa työkalua nähnyt pitkään aikaan – enkä tiedä myöskään turhempaa virkaa kaupungin työntekijälle.  Viimeksi joku päivä sitten ajoin tällaisen tötterömiehen ohi mennessäni asioille ja palatessani mies oli vielä työn touhussa – nyt hän haravoi niitä tötteröllä pitkin kenttää lennettämiään lehtiä.  Tuli mieleen se hölmölaisjuttu jossa valoa kannettiin säkillä tupaan…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s