Etusivu » Blogimaailma » Valokuvatorstai: Kuva pullosta

Valokuvatorstai: Kuva pullosta

Pullo on mielenkiintoinen aihe. Sitä voi käsitellä niin monesta näkökulmasta. Pinnallisesti ja myös syvällisemmin. Suomalaiset rakastavat niitä yhdenlaisia pulloja, varsinkin niiden sisältöä, voisi kai sanoa ihan ongelmiksi asti.

Tässä kuitenkin neljä erilaista pulloa ja neljä tarinaa, sillä usein nimenomaan pullo (ulkokuori) on se, jonka perusteella valinnat tehdään ja millä mielikuvat ja kuluttajan tarpeet herätellään. Tietenkin meidän kuluttajien pään menoksi.  Se kuuluisa perjantaipullo tästä puuttuu,  mutta kaikki tietänevät ne moninaiset mielikuvat jotka liittyvät ao. pulloon.

aa-vesi-01-600-web

Vappupullo parvekkeella ei kaivanne selityksiä. Siinä se on  vanhalla tutulla paikallaan. Kuva pääsi tähän haasteeseen ainoastaan tulevan Valpurin kunniaksi.

aa-vesi-02-600-web

Kaunista turhuutta. Parfyymipullot ovat usein todella kauniita ja epäilenkin, että niiden suunnittelu ja muotoilu maksaa sisältöä enemmän. Ainakin joissakin tapauksissa. Kuvan parfyymi on Guerlainin Insolence enkä todellakaan nimittäisi parfyymia tuolla nimellä ihan ensisijaisesti.  Mitä lie ajatelleet. Insolence = röyhkeys – julkeus – hävyttömyys. My Insolence on joka tapauksessa kylppärini hyllyllä eikä se tuoksu nyt aivan mahdoton ole. Nimenomaan röyhkeydelle tai hävyttömyydelle se ei mielestäni tuoksu ollenkaan – edes mielikuvissa.  Käsittämättömiä ovat tuoksujen ”tiet”.

aa-vesi-03-400-web

Mielikuvapullo maailmakuulua Voss vettä! Sain tuliaisina Norjasta muutamia tyylikkäitä vesipulloja, josta oitis palautui mieleeni taannoin maakunnassamme käyty vesikeskustelu. Sen mukaan, mikäli olen oikein ymmärtänyt, täältä myydään vettä ökyrikkaille arabeille noin 1 – 2 euroa kuutio. Äkkiseltään ajateltuna tuollainen kaupanteko vaikuttaa hölmöläisten touhulta. En tunne asian taustoja enkä veden myyjän motiiveja moiseen kaupankäyntiin, mutta halvalla saavat arabit vetensä. Piti oikein ottaa selvää tällä hetkellä joissakin piireissä puheenaiheena olevasta norjalaisesta vedestä. Mikä siinä on niin ihmeellistä? Pintapuolisesti perehdyttyäni maailmalla käynnissä olevaan voss-huumaan ei voi kun ihmetellä suomalaista ajatusmaailmaa tässä vesiaiheisessa alennusmyynnissä. Suomalainen vesi pitäisi brändätä! Eikö täällä osata markkinoida?

Huvittavaa oli myös lukea TV:n Kuningaskuluttaja ohjelmassa tehdystä vesitestistä. Siinä ravintolan sommelierit arvostelivat mm. pullovedet ja Hesan kraanaveden. Voss oli mukana makuarvostelussa. Sai viimeisen sijan, jopa Hesan kraanavesi päihitti sen! Että silleen! Todellisuudella ei usein ole mitään tekemistä mielikuvien kanssa.

Rikas öljymaa Norja sensijaan osaa tämän asian. Siellä he myyvät norjalaista Voss vettä maailman julkkiksille kovaan hintaa noin 10 euro/pullo = 375 ml. Kaikkihan tietysti tuntevat maailmankuulun Voss veden? Sen saman veden, jolla Norjalaisen Voss-kylän ihmiset huuhtelevat vessanpönttönsä! Nyt samaa vettä himoitsevat maailman julkkikset Madonnasta lähtien. Maailman julkkispiireissä VOSS on jo jonkin aikaa ollut ”se juttu”. Netin syövereistä löytyi HS:n ao. vettä käsittelevä juttu vuodelta 2006.

Miltäkö se Voss sitten maistui? Yllätys, yllätys – vedeltä! Ihan samalta kuin meillä kotona vesihanasta tuleva raikas, aito, päijäthämäläinen vesi.

aa-vesi-04-600-web

Viimeisenä olkoon suomalaista lähdevettä. Ihanaa, raikasta,  juomavettä –  josta alkaa olla pulaa kaikkialla maailmassa. Pullo ei ole viimeisen päälle stailattu – tavallinen muovikapistus vaan, mutta sisältö pelkkää kultaa! Kippis!

Kuvia ja tarinoita pulloista täällä.

Mainokset

7 thoughts on “Valokuvatorstai: Kuva pullosta

 1. Norjalaisilla on vesi pullotettu hienoon pulloon. Onko vesi hyvää, ilmeisesti.
  Suomalainen lähdevesi on raikasta ja puhdasta, mutta pullo on tavanomainen kierrätyspullo.
  Sisältö ratkaisee.

 2. Hienoja kuvia. Tuosta Voss vedestä oli jotain juttua jossain joskus. kallista on, minulle riittää Turun kraana vesi 😀

 3. Oli hauska lukea juttusi. Brändäys ja markkinointi ei tunnu oikein olevan suomalaisten heiniä.

  Nuo parfyymipullot ovat toisinaan kuin lasiveistoksia, toisinaan taas silkkaa kitschiä, aina mielenkiintoisia.

 4. Aivan hitaaaaasti mieltä kiehtova aihe kuvillesi täydennyksenä.
  Hyvä että täysipäisiä inimisiä löytyy vielä täältä Absurdistanista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s