Etusivu » Kukkajuttua » Oikukas Kelloköynnös

Oikukas Kelloköynnös

Jossakin lehdessä oli vinkki viinirypälerasioiden käyttämisestä taimien kasvattamiseen. Vinkki on nyt kokeiluasteella. Pohjalle leikkasin sanomalehteä ja  siihen päälle  istutusmultaa. Alku ainakin vaikuttaa lupaavalta. Rasiat ovat käteviä – helppoja liikutella paikasta toiseen ja sopivan ilmavia.

Kelloköynnöksen kanssa olen myöhässä, mutta niin on totta tosiaan kevätkin. Sunnuntaina laitoin siemenet itämään – liottamatta kylläkin –  vielä ei näy mitään. Olen yrittänyt pitää kylvökset tasaisen kosteana ja sopivassa lämmössä  ja nyt vain odottelen. Toisaalta en haluaisi  että se innostuu kasvamaan kovin nopeasti, sen kanssa tulee vaikeuksia jos se innostuu sisätiloissa venyttämään varttaan.  Se tarttuu kärhöillään joka paikkaan ja kasvi on vaikeasti hallittavissa juuri tuon ”tarttumisen” vuoksi.  Kelloköynnöshän  kukkii aikaisintaan 14-16 viikkoa kylvöstä, ja siksi sen aikaista kylvöä suositellaan.

Kovin oikukas se on kukinnan suhteen. Joskus kukinta onnistuu – joskus taas ei. Niin kävi viime kesänä ettei kelloköynnökseni (3 kpl) ehtineet tehdä kuin muutaman hassun kukan ja nekin vasta syyspuolella.  Kukkanuppuja oli vaikka kuinka paljon, mutta kesä loppui kesken. Se on kyllä kaunis ja nopeakasvuinen varsinkin saadessaan reilusti lannoitetta, vettä ja lämpöä. Kasvutapa ja lehdet ovat kauniit ilman kukkiakin, mutta olisi todella palkitsevaa, kaiken vaivannäön jälkeen, jos sen saisi vielä kesän aikana kukkimaan.

En tiennyt tai tullut edes ajatelleeksi aiemmin, että kesän mittaan kannattaa leikata köynnöksen  latvoja ja istuttaa niitä multaan. Näin saa helposti ja suhteellisen vaivattomasti lisää köynnöksiä.

EDIT 20.04.2010. Pari päivää sitten nousi mullasta pieniä, hentoja taimia. Vielä ei uskalla sanoa tuleeko niistä mitään sen kummempaa, mutta kaksi pussillista laitoin siemeniä ja reilun viikon jälkeen ehkä 5 pientä alkua on näkyvissä. Eivät ole kovin itävää sorttia nämä siemenet.

Valmistaudun henkisesti ostamaan taimet puutarhalta joten ei maailmani siihen kaadu jos  ” idättäminen”  epäonnistuu.

Lisää kelloköynnöksestä täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s