Etusivu » Kalenterit » Pääsiäisen värit

Pääsiäisen värit

Pääsiäiskoristeet ja kodin tekstiilit ovat tänä vuonna, kuten aina, kirkuvan keltaistaista ja voimakasta lehtivihreää. Joka vuosi haen hillitympiä värejä – joskus löydän – useimmiten en. Kaupat ovat pullollaan varsinkin keltaisen eri sävyjä – olisiko pääsiäinen pääsiäinen ilman tuota jokakeväistä ”kirkuvan” keltaista. Sisustusvärinä se on vaikea ja tehostevärinä vaativa. Sama koskee joulua, jolloin sitten kaikki pitäisi olla kirkkaan punaista ja sitä meille tarjotaan joulun aikaan ylenpalttisesti.

Tänä vuonna saavat voimakkaat värit jäädä laatikkoon ja kokeilen miten toimii pääsiäiskoristelu vähän hillitymmällä väriskaalalla.  Voimakkaissa väreissä on kieltämättä oma viehätyksensä ja värikkäät kohteet ovat herkullisia kuvattavia. Kaupoilla käydessäni  iskin silmäni tuohon keittiön pöydällä näkyvään kanaan. Se oli siellä kaupan hyllyssä niin houkuttelevan näköinen etten voinut sitä vastustaa. Siinä eivät värit hyppele silmille – se on suorastaan kanamaisen tyylikäs! Ihana!

Joka vuosi päätän ettei tänä vuonna lähetetä pääsiäiskortteja ja joka vuosi viime tingassa haen ne muutamat pakolliset – niin taas tänä vuonna. Onhan totta, että oikea vanhanajan postikortti on mukava lähettää ja saada.  Sähköinen tervehdys on vain  vaivattomampaa lähettää ja se sopii postilähetystä paremmin kaltaiselleni mattimyöhäselle .  Jokunen meneekin sitten aikanaan virtuaalisesti.

Liturgisista väreistä musta on vaikuttavin. Kirkot ovat mustaan verhottuna pitkäperjantaina ja hiljaisena lauantaina. Pitkäperjantain jumalanpalvelus eroaa muutoinkin vuoden muiden pyhien jumalanpalveluksesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s